В Україні анонсували нову програму підтримки бізнесу у "червоних" зонах. Але допомога може бути меншою за 8000 грн

Кабінет міністрів має розробити та представити нову програму підтримки малого та середнього бізнесу, який дотримується всіх санітарно-епідемічних норм у регіонах з "червоним" рівнем епіднебезпеки. Відповідне доручення уряду дав глава держави Володимир Зеленський у ході селекторної наради, повідомляє Офіс президента (ВП).

Програми підтримки мають передбачати видачу кредитів підприємствам на оплату комунальних платежів та пільгові умови оренди приміщень.

"Йдеться про тих представників малого та середнього бізнесу, які дотримуються всіх санітарно-епідемічних норм, запроваджених урядом", – йдеться у повідомленні.

Також на нараді зазначалося, що у Херсонській області, яка першою перейшла до "червоної" зони, фіксується зниження показників захворюваності та госпіталізації.

Радник президента Олег Устенко також повідомив, що ВП розглядає можливість відновити фінпідтримку бізнесу на час локдауну. Водночас, за його словами, сума може виявитися нижчою за 8000 грн, які виплачували минулої весни, оскільки бізнес зможе частково працювати, обслуговуючи вакцинованих громадян.

"Локдаун не пройде безслідно, але поточна ситуація відрізняється від попередніх локдаунів. По-перше, економіка вже адаптована до таких ситуацій... По-друге, сам бізнес зможе відносно нормально функціонувати", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".


Джерело: https://ubr.ua/business-practice/own-business/v-ukraine-anonsirovali-novuju-prohrammu-podderzhki-biznesa-v-krasnykh-zonakh-4009000