У Міноборони назвали свої найзбитковіші підприємства: Воєнторгсервіс лідирує

За підсумками другого кварталу цього року 24 підприємства, які виділило Міністерство оборони, отримали сукупний чистий збиток у розмірі 12,5 млн. грн. За той же період 2020 року ці держкомпанії показали 8,4 млн грн збитків. Загалом в управлінні відомства перебувають 114 підприємств, пише "Марлін" із посиланням на надану міністерством інформацію.

П'ятірка найбільш збиткових компаній має такий вигляд:

  1. Концерн "Воєнторгсервіс", що надає послуги кейтерингу, оренди, банно-пральне обслуговування, готельні послуги, пошиття одягу – 4,6 млн грн чистих збитків.
  2. Черкаський автомобільний ремонтний завод – 3 млн. грн.
  3. Сколівський військовий лісгосп – 2,1 млн грн.
  4. ДП "База ремонту техніки" – 570 тис. грн.
  5. ДП "Інвестжитло", що займається купівлею та продажем власного нерухомого майна, – 461 тис. грн. збитків.

У Міноборони зазначили, що "Воєнторгсервіс" не виграв жодного лота у тендерах. Також на його фінансовий результат вплинуло зменшення товарообігу.

Щодо Черкаського автомобільно-ремонтного заводу, то тут роль відіграло підвищення зарплати, зростання цін на комунальні платежі, матеріали, запасні частини.

Водночас Сколівський військовий лісгосп скоротив обсяги продажу продукції. Причиною стала відсутність узгодження лісового фонду на 2020-2021 роки. та сировини, а також втрати ринку збуту.

Збитки ДП "Інвестжитло" у міністерстві пояснили зменшенням замовлень на металеві конструкції та ремонт автомобільної техніки. А "База ремонту техніки" перебуває у процесі реорганізації шляхом приєднання до держпідприємства "Київське управління механізації та будівництва".

При цьому в Міноборони не уточнили, чому не передають на приватизацію непрофільні та збиткові підприємства.

Нагадаємо, минулого року підприємства Міноборони отримали 21,7 млн. грн. збитків, а загальна кредиторська заборгованість склала 715,6 млн. грн.


Джерело: https://ubr.ua/market/industrial/v-minoborony-nazvali-svoi-samye-ubytochnye-predprijatija-voentorhservis-lidiruet-4009327