Українці можуть отримувати субсидії до 5000 грн.: роз'яснення Мінсоцполітики

Цього опалювального сезону субсидії отримуватимуть близько 3 млн домогосподарств. Середній розмір допомоги становитиме близько 2000 грн., але суми можуть досягати і 5000 грн. Все залежить від складу сім'ї та доходів, повідомила прес-служба Мінсоцополітики.

На субсидію можуть претендувати всі громадяни, у яких витрати на комунальні послуги перевищують приблизно 15% сімейного бюджету.

Станом на кінець грудня її отримують близько 2,7 млн. домогосподарств. У листопаді-грудні, коли громадянам масово приходять платіжки за комунальні послуги з урахуванням опалення, вони звертаються за держдопомогою.

При цьому 80% отримувачів субсидії перепризначили автоматично.

Нагадаємо, українці можуть самостійно перевірити нарахування субсидії у Єдиному державному реєстрі отримувачів житлових субсидій. Інформація в базі оновлюється один раз на місяць, спочатку. Крім того, інформувати про призначення виплат має структурний підрозділ із питань соціального захисту населення.


Джерело: https://ubr.ua/finances/zhilishhno-kommunalnoe-hozjajstvo/razmer-subsidij-mozhet-dostihat-5000-hrn-kto-mozhet-rasschityvat-na-pomoshch-ot-hosudarstva-4010689