"Ресурсний" закон: які зміни чекають бізнес із РРО

З 1 січня наступного року набирають чинності законодавчі зміни щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі відповідно до закону №1914-IX (так званий ресурсний закон), повідомили у Державній податковій службі.

Зокрема, суб'єктів господарювання зобов'язали під час застосування РРО зазначати у розрахункових документах цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.

Крім того, визначено орган, який встановлює порядок та форму обліку товарних запасів для ФОП, у тому числі платників єдиного податку. Обов'язки покладено на Мінфін.

До того ж, у два рази зменшили розмір штрафів за реалізацію товарів, неврахованих в установленому порядку, або за ненадання під час перевірки документів, що підтверджують такий облік.

Нагадаємо, на засіданні 30 листопада Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про внесення змін до Податкового кодексу, який називають ще "ресурсним" чи "антіолігархічним". 20 грудня документ підписав президент Володимир Зеленський.


Джерело: https://ubr.ua/finances/taxes/resursnyj-zakon-kakie-izmenenija-zhdut-biznes-v-chasti-ispolzovanija-rro-4010650