Розмір декретних посібників в Україні збільшився на 18%

За підсумками січня-серпня 2021 року середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах, яке надає Фонд соціального страхування (ФССУ), склав 330,85 грн (+ 18,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року), інформує прес-служба фонду.

Таку допомогу жінка отримує за стандартом 126 календарних днів.

У повідомленні зазначено, що найбільший розмір одного дня декретної відпустки в Києві - 477,3 грн, а найменший - у Рівненській області (264,8 грн).

За перші 8 місяців поточного року ФССУ прийняв на фінансування допомоги по вагітності та пологах на загальну суму 3,4 млрд грн.

Фіндопомогу перераховується на підставі отриманого від роботодавця заяви-розрахунку, тому дата фінансування виплати безпосередньо залежить від дати подання заяви роботодавцем.

Для отримання допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами за рахунок коштів Фонду соціального страхування України необхідно передати отриманий лист про непрацездатність роботодавцю не пізніше 12 календарних місяців з дня закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

У разі роботи за сумісництвом надається копія листа про непрацездатність, підписана керівником, з печаткою за основним місцем роботи.

Допомога по вагітності та пологах надається в розмірі 100% середньої заробітної плати застрахованої особи.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/razmer-dekretnykh-posobij-uvelichilsja-na-18-1-otchet-fonda-sotsstrakha-4007553