Робота бізнесу у "червоній" зоні: що потрібно знати

Проїзд у громадському транспорті в областях "червоної" зони можливий із "жовтим" Covid-сертифікатом, тобто з однією дозою вакцини. У той час як усі установи повинні працювати тільки за наявності "зеленого" або міжнародного "ковід"-документа (дві дози) у відвідувачів та персоналу. Альтернативою є ПЛР-тест, який потрібно оновлювати кожні три дні. Про це йдеться у повідомленні Європейської бізнес-асоціації (ЄВА).

Примітно, що тексти на коронавірус мають здавати й ті, хто не може вакцинуватись через наявність протипоказань.

Винятком є підприємства критичної інфраструктури – їх відвідування дозволяється без наявності та пред'явлення вищезгаданих документів.

Щодо роботи ТРЦ, то на відвідувачів чекають два етапи перевірки – на вході до центру та на вході до окремого магазину.

"Сертифікати, видані іноземцям або громадянам України за кордоном, є дійсними, сертифікат також можна перевірити, відсканувавши QR-код", – сказано в повідомленні.

Документи про одужання або довідка про медичні протипоказання поки що не можуть бути пред'явлені для перевірок. Але незабаром їх планують додати до "Дії".

У ЄВА також повідомили, що перевірки бізнесу та транспорту розпочалися у Києві 1 листопада 40 мобільними групами. У пріоритеті – навчальні заклади та дошкільні заклади; суб'єкти щодо яких є звернення громадян на гарячі лінії; суб'єкти, де є масове скупчення людей. Порушників правил можуть попереджати чи одразу штрафувати на 17-34 тис. грн.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/rabota-biznesa-v-krasnoj-zone-chto-nuzhno-znat-4008903