Підвищення пенсій в наступному році: міністр фінансів назвав суми

У 2022 році в Україні передбачено кілька етапів перегляду рівня виплат для пенсіонерів. Зокрема, з 1 березня відбудеться індексація, і пенсія буде зростати відповідно до зростання прожиткового мінімуму. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "Українському радіо".

Також відбудуться виплати для тих категорій, за якими рішення були прийняті в 2021 році, в тому числі на ці цілі для пенсіонерів-військовослужбовців передбачено 10 млрд грн.

До того ж глава Мінфіну вказав на нещодавнє рішення Кабміну про надбавки для людей у віці від 70 років. Для цього знадобиться ще 3 млрд грн.

Крім того, Марченко зазначив, що закликає реформувати пенсійне законодавство. Так, в міністерстві розробляють пропозиції, щоб запустити другий рівень пенсійного забезпечення.

"Свідомі громадяни повинні розуміти, що платять ЄСВ не для себе, у нас солідарна система пенсійного забезпечення. У свідомих громадян є батьки і дідусі, які отримують мізерну пенсію, вони повинні розуміти, що ЄСВ вони платять тим, хто отримує цю пенсію. Так працює солідарна система ", - підкреслив Марченко.

За його словами, ЄСВ платять ті, хто працює в державній сфері, всі інші ухиляються від сплати податків або мають законну можливість їх не платити.

Нагадаємо, за півтора року середня пенсія по країні виросла на 25%: з 3082,98 грн в січні минулого року до 3866,84 грн в серпні 2021-го.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/povyshenie-pensij-v-sledujushchem-hodu-ministr-finansov-nazval-predusmotrennye-summy-4007444