Кількість мігрантів з України в 12 разів перевищує число нових громадян

За останні шість років новими громадянами України стали понад 40 тис. Іноземців. У той же час з країни виїхали 500 тис. Українців. Про це повідомляє платформа "Опендатабот".

З 2010 року кількість виїжджаючих постійно перевищує кількість в'їжджають на територію країни. Таким чином на кожного іноземного мігранта в Україні припадає 12 українців, які виїхали за кордон.

У 2021 році, коли кордони знову відрилися після пандемійних обмежень, відтік громадян досяг свого рекорду - за півроку різниця між тими, хто в'їхав і виїхав, склала 580 тис. Осіб. Великі показники були тільки в 2014 році: тоді різниця досягала 650 тис. Чоловік.

Найчастіше новими громадянами України стають жителі колишніх радянських республік. В топі - Російська Федерація, Молдова, Азербайджан, Вірменія, Узбекистан. Також отримати громадянство прагнуть жителі В'єтнаму, Сирії, Афганістану, Угорщини і Туреччини.

Нагадаємо, в Польщі зараз працюють близько 1,5 млн українців, їх кількість за останні сім років зросла в два-три рази. При цьому в майбутньому трудова міграція українців з країни буде загрожувати економічному розвитку держави.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/kolichestvo-mihrantov-iz-ukrainy-v-12-raz-prevyshaet-chislo-novykh-hrazhdan-4006393