До нардепів прийшли сотні "фопів": вимагають не знищувати малий бізнес

Сьогодні, 30 листопада, біля будівлі Верховної Ради зібралися підприємці. Учасники акції "Президент, зупини гру!" виступають проти розширення фіскалізації.

Як повідомив кореспондент, близько тисячі мітингувальників стоять із плакатами "Підприємці Луганщини кажуть ні – РРО, ні – фіскалізації", "Президент, не дай знищити малий бізнес", "Влада знищує підприємців. – основа нації. Ні – фіскалізації", "Захистимо спрощенку", "Президенте, ти зрадив "фопів".

Учасники акції закликають президента Володимира Зеленського підтримати, а парламент – зареєструвати законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення порядку ведення обліку та застосування реєстраторів розрахункових операцій та зниження фіскального тиску на платників податків.

Також бізнес вказує на необхідність ухвалення проекту закону про демонополізацію ринку платіжних послуг – врегулювання ставок еквайрингу.

Крім того, підприємці закликають визнати як невідкладні для розгляду законопроекти №5473 щодо реалізації державного ринкового нагляду та контролю непродовольчої продукції, №5388 – про дерегуляцію трудових відносин та №5371 – щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого та середнього бізнесу та зменшення адміннавантаження.

Після збору та проведення акції біля парламенту підприємці планують перейти до будівлі Офісу президента, де продовжать мітинг.

Нагадаємо, підприємці періодично влаштовують акції із вимогою зменшити фіскальний тиск. На початку листопада під будівлею Ради "фопи" вимагали зупинити "тотальну фіскалізацію" (запровадження РРО) та знизити адміністративний тиск. Тоді акцію влаштовував рух SaveФОП, в якому вказали, що не мають відношення до мітингу 30 листопада.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/events/k-nardepam-prishli-sotni-fopov-trebujut-ne-unichtozhat-malyj-biznes-video-4009934