Держслужбовців та соцпрацівників з сьогоднішнього дня починають усувати від роботи

З 9 грудня 2021 року набирає чинності наказ Міністерства охорони здоров'я України, яким чиновники розширили перелік організацій, співробітники яких обов'язково повинні зробити щеплення від Covid-19.

Згідно з документом, до педагогів та працівників центральних та місцевих органів влади, які підлягають обов'язковій вакцинації в період дії карантину, додаються ще й працівники:

  • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • установ, що надають соціальні послуги, установ соціального захисту дітей, реабілітаційних установ;
  • підприємств, установ та організацій, що включені до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Працівники вищевказаних установ, які на 9 грудня не матимуть документа про щеплення принаймні однією дозою антиковидної вакцини, сертифіката або довідки про одужання від Covid-19 або довідки про протипоказання до щеплення, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Контролювати допуск до роботи працівників зобов'язане керівництво, але водночас, якщо працівники не вакциновані, звільнити їх немає права.

Якщо працівник ухиляється або відмовляється від щеплення, керівник повинен проінформувати його про правові наслідки таких дій та усунути його від виконання обов'язків.

Для цього складається відповідний акт і видається наказ або розпорядження, з яким ознайомлюють особу, що відсторонюється.

Як раніше повідомляв UBR.ua, київська поліція проводить облави на бари та громадський транспорт – шукають невакцинованих.


Джерело: https://ubr.ua/leisure/health/hossluzhashchikh-i-sotsrabotnikov-s-sehodnjashneho-dnja-nachinajut-otstranjat-ot-raboty-4010249