Фондовий ринок Монголії став лідером по прибутковості в світі

Зокрема, папери Apu Company, що виробляє горілку, пиво та інші напої, в 2021 році додали майже 130%. Це може свідчити про впевненість інвесторів у тому, що споживання серед зростаючого середнього класу Монголії продовжить збільшуватися, або ж попереджати про "бульбашку" на ринку. В агентстві також відзначили, що Apu Company - найбільша компанія, акції якої котируються на Монгольської фондовій біржі, з ринковою капіталізацією приблизно $ 517 млн.

У свою чергу акції Ulsiin Ikh Delguur, що управляє 100-річним ТЦ в столиці Улан-Батор, минулого тижня виросли на 613% (з початку року).

Фондовий ринок Монголії демонструє високі результати вже не перший раз. Основний індекс MSE Top 20 збільшився на 400% в 2007 році, в 2010 році ще на 138%, але з 2012 по 2016 рр. індекс падав.

Бізнес впевнений, що у монгольського ринку акцій ще є істотний потенціал для зростання, "тому що він росте з дуже маленькою бази".

Повідомляється, що зростання фондового ринку Монголії нагадує вибуховий зліт акцій компаній-мемів і криптовалюта в період масового захоплення інвестиціями під час пандемії.

Варто відзначити, що економіка країни збільшилася на 6,3% за 6 місяців з початку 2021-го. Пояснюється це різким зростанням експорту сировинної продукції (вугілля, мідь), а основний покупець - Китай.

Брокери припускають, що ралі на ринку акцій може бути недовгим, тому що було викликано надлишком "готівки" у інвесторів після стимулів влади, які спрямовані на пом'якшення удару від пандемії.


Джерело: https://ubr.ua/finances/stock-market/indeks-mse-top-20-rynok-aktsij-monholii-lider-rosta-v-2021-hodu-4007363