"Це самообман": кому не потрібно розраховувати на другу пенсію за накопичувальною системою

Вважати, що накопичувальна пенсійна система допоможе нинішнім пенсіонерам – це самообман. Також другий рівень пенсійної системи не розрахований на тих, хто вийде на пенсію в найближчі 10 років.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв'ю агентству УНІАН.

"Накопичувальна система – не для діючих пенсіонерів. Ми маємо їх захистити і забезпечити їм достойну виплату. Але говорити про те, що діючим пенсіонерам чи тим, хто має вийти на пенсію в найближчі 10 років, може бути цікавий накопичувальний елемент – це самообман", – сказав Марченко.

Він вважає, що такий механізм має цікавити найбільш активну нині економічну категорію.

"Але її частина, на жаль, готова не платити ЄСВ, не розуміє, навіщо це потрібно, і взагалі не бачить себе майбутнім пенсіонером", – заявив Марченко.

Нагадаємо, зараз в Україні діє перший рівень пенсійної системи – солідарний. Тобто працюючі українці забезпечують пенсіонерів. Другий рівень – накопичувальний – передбачає, що кожен сам буде відкладати гроші на "другу пенсію".

Але пенсійну реформу, яку пропонують в Україні, багато критикують. Єдиної думки про те, чи піде це на користь або ж приведе Пенсійний фонд до остаточного банкрутства, немає.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/eto-samoobman-komu-ne-nuzhno-rasschityvat-na-vtoruyu-pensiyu-po-nakopitelnoy-sisteme-1506453.html