Боржникам за аліментами відмовлять в отриманні субсидії, - Мін'юст

Претенденти на отримання житлових субсидій повинні дотримуватись певних критеріїв, виділених на законодавчому рівні. Йдеться про відсутність заборгованості щодо аліментів, повідомила прес-служба Міністерства юстиції.

Вказана норма передбачена постановою Кабінету міністрів про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких урядових постанов від 2019 року.

Отже, субсидію не надають, якщо у домогосподарстві або у складі сім'ї є особи, які мають заборгованість у виконавчих провадженнях про стягнення аліментів понад три місяці. Така інформація знаходиться у Єдиному реєстрі боржників.

У цьому норма має винятки. Вона не стосується алко-або наркозалежних осіб. Під зазначену вимогу не підпадають громадяни, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді усунення від роботи, а також особи, які перебувають під домашнім арештом або під вартою.

Нагадаємо, цього опалювального сезону субсидії отримуватимуть близько 3 млн домогосподарств. Середній розмір допомоги становитиме близько 2000 грн., але суми можуть досягати і 5000 грн. Все залежить від складу сім'ї та доходів.


Джерело: https://ubr.ua/finances/zhilishhno-kommunalnoe-hozjajstvo/dolzhnikam-po-alimentam-otkazhut-v-poluchenii-subsidii-minjust-4010912