Борги по зарплаті в Україні скоротилися на 105 млн грн: роботодавцям дали час до кінця року

Починаючи з 1 липня в Україні спостерігається позитивна динаміка погашення боргів із зарплат. Так, за серпень загальна заборгованість скоротилася на 105,6 млн грн, або на 3%. Про це розповіла заступник міністра економіки Світлана Глущенко.

"Питання погашення боргів по заробітній платі на постійному контролі. Зокрема, проведення щотижневих нарад на рівні уряду, формування графіків погашення, ідентифікація проблемних питань та їх вирішення починають давати позитивні результати", - сказала вона.

Також на 131,5 млн грн зменшилась сума боргу на підприємствах, які перебувають у сфері управління центральних органів виконавчої влади.

У той же час дві області наростили борги - Волинська і Закарпатська. В розрізі центральних органів влади в серпні заборгованість збільшилася на підприємствах Державного космічного агентства та Фонду держмайна України.

"Ще раз нагадую про доручення глави уряду - повністю ліквідувати заборгованість до кінця року тим, у кого вона менше 15 млн грн, іншим - мінімум наполовину", - додали в міністерстві.

Про відповідні результати за останні два місяці буде проінформований президент України.

Нагадаємо, що, за даними Держстату, за липень сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні, навпаки, збільшилася на 10,3%. Станом на 1 серпня вона досягає 3,961 млрд грн. З початку року зарплатні борги зросли на 51,6%.


Джерело: https://ubr.ua/labor-market/work-in-figures/dolhi-po-zarplate-v-ukraine-sokratilis-na-105-mln-hrn-rabotodateljam-dali-vremja-do-kontsa-hoda-4006799