Бізнес зможе використовувати смартфон замість POS-терміналу для розрахунків в один дотик

Сервіс онлайн-платежів і грошових переказів Portmone запустив систему Tap to Phone - прийом оплат за допомогою Android-смартфона, який підтримує NFC (технологія бездротової передачі даних малого радіусу дії). Це дозволить бізнесу приймати платежі з безконтактних карт, зі смартфонів з Apple або Google Pay без використання фізичних POS-терміналів, повідомив гендиректор Portmone.com Дмитро Басов.

"Революційна технологія" створена в партнерстві з банком ConcordBank за підтримки Visa.

"Тепер прийом безконтактних карт стає доступним для будь-якого продавця або кур'єра при обслуговуванні в будь-якому банку і без необхідності установки фізичного POS-терміналу. Малому бізнесу більше не треба відмовляти покупцям, охочим оплатити карткою, або ж просити" закинути "гроші з карти на карту" , - написав Басов.

Серед основних переваг для підприємців він назвав відсутність абонплати за POS-термінал і низьку комісію - 1,95%. Крім цього, Visa запустила акцію з нульовою комісією до першого обороту в розмірі 50 тис. Грн.

Активація сервісу Tap to Phone забере у підприємств не більше 72 годин, документи можна подати онлайн. Такі оплати, на думку Басова, збільшать оборот компаній за рахунок зростання кількості клієнтів, які не носять з собою готівку.

Перевагами для покупців є відсутність додаткової комісії в рахунок кредитних коштів і захист в разі неотримання послуги або товару.

Нагадаємо, що казахстанський Kaspi Pay вирішив купити сервіс Portmone. АМКУ вже дав дозвіл. Сума угоди може становити $ 10-20 млн.


Джерело: https://ubr.ua/finances/finance-ukraine/biznes-smozhet-ispolzovat-smartfon-vmesto-pos-terminalov-dlja-raschetov-v-odno-kasanie-4006500