Бізнес не може подати звіти і отримує адмінпротоколи

В останні місяці платники податків зіткнулися з труднощами під час подання звітності через некоректну роботу сервісів Державної податкової служби (ДПС). Про це в Telegram повідомив глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податків та митної політики Данило Гетманцев.

"В останні місяці отримував масу звернень щодо некоректної роботи сервісів ДПС, які не дозволяли платникам податків вчасно подати звітність", - розповів нардеп.

Зокрема, додає він, один суб'єкт господарювання, який входить в топ-50 найбільших платників податків, не зміг своєчасно подати розрахунки в зв'язку з некоректною роботою програмного забезпечення податкового органу. Зі свого боку, податківці склали протокол про адміністративне правопорушення.

При цьому компанія надала суду роз'яснення профільного комітету про неможливість настання відповідальності без наявності вини платника податків. В результаті суд закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Раніше перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко повідомив, що в Україні можуть розкрити персональні дані громадян за кількістю сплачених до держскарбниці податків.


Джерело: https://ubr.ua/finances/taxes/biznes-zhaluetsja-na-problemy-s-servisami-hns-ne-mohut-podat-otchety-i-poluchajut-adminprotokoly-4006042