Зеленський в серпні отримав "голий" оклад без надбавок

Заробітна плата президента Володимира Зеленського за серпень склала 28 тис. Гривень - це розмір чистого ставки глави держави. Такі дані надало Державне управління справами у відповідь на запит "Українських новин".
При цьому з нарахованої суми відняли 5 460 гривень податків і зборів. Тому на руки Зеленський отримав за серпень 22 540 гривень.
"Заробітна плата президенту України Володимиру Зеленському в серпні 2020 року нарахована в розмірі посадового окладу - 28 тисяч гривень. Інших складових заробітної плати (надбавки, премії тощо) президенту України не встановлено", - заявили в Держуправлінні справами.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прес-секретар президента України Юлія Мендель заробляє більше Зеленського. Крім окладу Мендель отримує надбавки за інтенсивність праці, премії і відрядні.
Також раніше спікер Верховної Ради Дмитро Разумков оцінив рівень зарплат депутатів. У парламенті депутати не раз скаржилися на зарплати в районі 35-40 тисяч, але глава ВР вважає, що на даний момент такий заробіток цілком адекватний.

Джерело: https://economics.segodnya.ua/economics/enews/zelenskiy-v-avguste-poluchil-golyy-oklad-bez-nadbavok-1478592.html