В Україні стало більше роботи: кого шукає бізнес в карантин

Карантин в Україні триває вже майже чотири місяці. Через карантин і кризу багато хто залишився без роботи, але вже з травня обмеження почали потроху знімати і життя поступово повертається у звичне річище. Зокрема, на сайтах з працевлаштування знову зростає кількість вакансій.

"З квітня по травень кількість вакансій зросла у всіх сферах, представлених на OLX Робота. При цьому схожа тенденція спостерігається, якщо порівняти травень з "докарантинним" лютим, практично у всіх категоріях пропозицій стало більше, в деяких – навіть вдвічі або втричі: в сферах сервісу та побуту (+156%) і охорони (+219%)", – відзначають в компанії OLX.

"З настанням карантину, в березні-квітні, роботодавці стали більше розміщувати вакансій, пов'язаних з роботою в галузі транспорту і логістики, а також будівництва і архітектури. У період адаптивного карантину (травень-червень) в списку галузей з найбільшою кількістю вакансій були управління персоналом та інформаційні технології, а також вакансії галузі транспорту і логістики", – розповіли експерти рекрутингового порталу Jooble.

З січня по червень включно найменшу кількість вакансій на рекрутинговому порталі розміщували в галузі юриспруденції, охорони, дизайну, а також ЗМІ та поліграфії. У докарантинний період і період адаптивного карантину в списку найменш популярних сфер для розміщення вакансій були бухгалтерський облік, аудит, консалтинг, а в березні-квітні найменше шукали персонал компанії зі сфери нерухомості.

Претенденти ж частіше цікавилися вакансіями в оптово-роздрібній торгівлі, транспорті, логістиці, виробництві, будівництві, а також такому напрямку, як бухгалтерський облік, аудит і консалтинг.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/business/v-ukraine-stalo-bolshe-raboty-kogo-ishchut-rabotodateli-v-karantin-1461999.html