В Україні підвищать пенсії та надбавки: коли і наскільки

З 1 грудня в Україні збільшується прожитковий мінімум. Отже, автоматично відбудеться збільшення соціальних стандартів, зокрема пенсій.

Так, мінімальна пенсія, яка залежить від розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, становитиме 1 769 гривень. Максимальна пенсія теж підвищиться – до 17 690 гривень.

Також перерахують щомісячні виплати для тих, хто має більше необхідного стажу для отримання пенсії (понад 35 років для чоловіків і понад 30 років – для жінок). Такі пенсіонери отримають 1% надбавки від мінімальної пенсії за кожен додатковий рік. Зараз ця сума становить 17,12 гривні, а з 1 грудня буде 17,69 гривні.

Зростуть і надбавки за статус "Почесний донор СРСР" і "Почесний донор України" – до 218,9 гривні.

Нагадаємо, також з 1 січня 2021 року в Україні підвищиться мінімальна зарплата – до 6 000 гривень.

Також раніше Кабмін оприлюднив прогноз, згідно з яким зарплати українців наступного року мають зрости на 12%. Такі розрахунки закладають в проєкт державного бюджету на 2021 рік.

Кабінет міністрів дав добро на підвищення пенсій в наступному році, а Міністерство соціальної політики розробило спеціальний "календар підвищень". Читайте детальніше про дати і терміни – як зростуть пенсії у 2021 році.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/v-ukraine-povysyat-pensii-i-nadbavki-kogda-i-naskolko-1489791.html