В Україні показник середньої зарплати для розрахунку пенсій впав на 230 грн

Пенсійний фонд затвердив показник середньої зарплати за серпень 2020 року, яка відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії, на рівні 9608,67 грн. Про це повідомила прес-служба фонду в Facebook.
Цей показник виявився на 229 грн менше, ніж для минулого місяця. Для порівняння, найвищий показник в ПФУ затвердили в червні - 11 197 грн.
Саме цей показник фігурує у формулі розрахунку пенсії в так званому коефіцієнті зарплати (він множиться на базу пенсії і коефіцієнт стажу), який вважається щомісяця як відношення зарплати людини за певний місяць до середньої зарплати по країні за цей же час.
Відзначимо, що ці показники публікуються в поточному місяці за позаминулий, тобто в жовтні - за серпень.
Нагадаємо, за словами прем'єра Дениса Шмигаль, в Україні через 15 років виникне проблема з пенсійними виплатами через ситуації, демографічної ситуації. Як говорить глава уряду, в такому випадку доведеться піднімати податки. При тому, що бізнес не згоден з нинішнім рівнем оподаткування. Тому є кілька варіантів вирішення проблеми, зокрема, накопичувальна пенсійна система.

Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/v-ukraine-pokazatel-srednej-zarplaty-dlja-rascheta-pensij-upal-na-230-hrn-3896782