У Мінекономіки знайшли спосіб, як допомогти малому і середньому бізнесу

В Україні з'явилася онлайн-платформа "Факторинг Хаб" для підтримки вітчизняних малих і середніх підприємців (МСП). Її створило Мінекономіки з держпідприємством "Прозорро", командою підтримки реформ та Офісу розвитку МСП, передає прес-служба міністерства. Як кажуть чиновники, це допоможе розвитку та покращення бізнес-середовища в державі.

Іншими словами, підприємці-постачальники, співпрацюючи з компаніями-покупцями, роблять відстрочку по платежах за товари і послуги, зможуть отримати гроші практично одразу допомогою фактора (посередника). Саме у пошуку останнього і допоможе створена платформа. Бізнесмен отримає кошти від фактора, а з самим постачальник розрахується пізніше. Правда, за такі послуги миттєвого отримання грошей постачальнику потрібно буде заплатити.

"Ми розглядаємо факторинг як додатковий потужний інструмент, завдяки якому бізнес, особливо мікро - і малий бізнес, отримає нові способи фінансування і більше можливостей для розвитку", – зазначив міністр економрозвитку Ігор Петрашко. А метою проекту є розширення ринку збуту продукції малого бізнесу через участь у публічних закупівель.

Серед інших можливих плюсів створення онлайн-платформи в міністерстві називають розвиток альтернативних способів фінансування та автоматизованих онлайн-платформ. Подальшу розробку і її просування підтримує програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" (КЕУ). Платформою вже успішно скористалися перші МСП – постачальники "Укрпошти".

"Ми дуже задоволені тим, що важливі фінансові інструменти стають все більш доступними для українських малих і середніх підприємств. Факторинг грав важливу роль в экономразвитии багатьох країн, оскільки він дає можливість маленьким компаніям конкурувати за проекти, які раніше були для них недоступними", – сказав керівник програми USAID КЕУ Вільям Зіз.

Відзначимо також, що 22 липня Кабмін створив профільне промислове відомство, якого бізнес чекав останні 5 років, з моменту скасування Міністерства промислової політики в 2014 році. Нове міністерство стратегічних галузей промисловості в основному зосередиться на секторах, визначених державою як "стратегічних" – поки таким обраний оборонно-промисловий комплекс.


Джерело: https://ubr.ua/finances/finance-ukraine/v-minekonomiki-nashli-sposob-kak-pomoch-malomu-i-srednemu-biznesu-3894764