У Кабміні розповіли, як вдалося зберегти понад 350 тис. робочих місць

За станом на 3 серпня в рамках програми по частковому безробіттю роботодавці подали більше 215,7 тис. пакетів документів у центри зайнятості, з яких понад 188 тис. – від застрахованих осіб-підприємців (ФОП), повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

З допомогою центрів зайнятості вдалося здійснити виплати та зберегти робочі місця для понад 357 тис. осіб, у тому числі 174,5 тис. – ФОП. В рамках програми по частковому безробіттю з бюджету виділили майже 1,83 млрд грн.

Найбільшу кількість заявок подали роботодавці у Донецькій, Львівській, Сумській, Харківській і Чернівецькій областях.

Нагадаємо, Кабмін прийняв рішення з вересня цього року припинити виплачувати допомогу на дітей фізосіб-підприємців. З квітня по липень 2020-го 83 тис. ФОП вже отримали 554 млн грн державної допомоги на дітей до 10 років. Виплати надавалися підприємцям, які працюють по спрощеній системі оподаткування та належать до першої та другої груп платників єдиного податку.


Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/v-kabmine-rasskazali-kak-udalos-sokhranit-bolee-350-tys-rabochikh-mest-3894901