В Європі різко зросла кількість вакансій для українців: які спеціалісти попит

В кінці вересня кількість вакансій на роботу за кордоном для українців на сайті Jooble становило 7756, однак до кінця жовтня їх число виросло на 21% - до 9384. Про це повідомляє сервіс моніторингу реєстраційних даних Opendatabot.

Згідно з опублікованими даними, кількість зарубіжних вакансій для українців зростає з 9 вересня, коли таких пропозицій було 7 тисяч. У той же час в кінці серпня число доступних вакансій за кордоном досягало 8 тисяч - до жовтня це був найбільший показник з початку червня. Причиною зростання пропозиції в Jooble називають сезонний фактор.

"Щоосені ми спостерігаємо сезонну активність, пов'язану з працевлаштуванням українців за кордоном. У цьому році за кількістю пропозицій з працевлаштування лідирує Польща. Якби не епідемія коронавируса, то, напевно, потік шукачів та кількість відкритих вакансій були б ще більшими", - розповіла керівник по роботі з партнерами Jooble Олена Кірільевніна.

Як наголошується, в топ-5 найбільш цікавих для польських роботодавців українських спеціальностей потрапили пакувальники, муляри, покрівельники, різноробочі і водії з відкритими міжнародними категоріями C / E.

На другому і третьому місцях за кількістю робочих пропозицій для українців - Німеччина і Чехія. У топ-5 фахівців, в яких найбільш зацікавлені німецькі роботодавці, увійшли доглядальниці, медсестри зі знанням німецької мови на рівні В1, штукатури, робочі на виробництво, а також водії з міжнародними категоріями C / E.

У Чехії більшість робіт пропонувалося будівельникам, сантехнікам, різноробочим на автозавод, малярам по металу і покоївкам.


Джерело: https://ubr.ua/labor-market/work-in-figures/v-evrope-rezko-vyroslo-chislo-vakansij-dlja-ukraintsev-kakimi-profsferami-interesujutsja--3897208