Українці цікавляться "удаленку" в три рази активніше, ніж звичайною роботою

Українці в три рази активніше цікавляться пропозиціями віддаленої роботи, ніж класичної офісної зайнятості. На одне оголошення про "удаленке" відгукуються в середньому 13 осіб, а про звичайну роботі - менше п'яти. При цьому і самі роботодавці готові платити віддаленим співробітникам на 9% більше, ніж при класичній зайнятості.
Аналітики уточнюють, що з другого по третій квартал 2020 року (з квітня-червня по липень-вересень) кількість вакансій для офісної роботи зросла на 32%. Вакансій для "удаленку" стало на 22% більше.
Найчастіше для роботи з дому потрібні студенти і молодь на початку кар'єри, а найпопулярніші вакансії - офіс-менеджер і менеджер Instagram-сторінки. Зарплати в цих сферах складають в середньому 12 тис. Гривень.
Нагадаємо, через зростання популярності дистанційної роботи у Верховній Раді зареєстрували законопроект про правила "удаленку". Документ пропонує укладати окремі трудові договори про дистанційну або надомну роботу.

Джерело: https://economics.segodnya.ua/economics/business/ukraincy-interesuyutsya-udalenkoy-v-tri-raza-aktivnee-chem-obychnoy-rabotoy-1482826.html