Столичні багатії. Найбільший задекларований дохід склав 7,5 млрд грн

протягом І півріччя 2020-го кияни подали 16 132 декларації про майновий стан із загальною сумою доходу за 2019 рік більш ніж на 43,1 млрд грн, повідомила прес-служба Державної податкової служби. Найбільший задекларований дохід склав 7,5 млрд грн.

За поданими деклараціями вони повинні заплатити до бюджету більше 1,3 млрд грн податку на доходи фізосіб і більше 176,1 млн грн військового збору до 1 жовтня.

"Доходи в понад 1 млн грн задекларували 3230 громадян. Загалом, вони задекларували близько 40,4 млрд грн доходу і повинні сплатити податку на доходи фізичних осіб в сумі майже 1,2 млрд грн і більше 159,8 млн грн військового збору", – йдеться у повідомленні.

Податківці зазначають, що кампанія "Декларування-2020" має свої цікаві факти. Близько 58% всіх декларацій про майновий стан і доходи представлені жінками. Поряд з цим, 62% чоловіків лідирують у категорії платників, які отримали дохід в понад 1 млн грн.

Самим молодим киянином серед тих, хто числиться в поданих деклараціях в цьому році, став однорічна дитина. Він задекларував дохід у вигляді спадщини. Найстарішим декларантом виявився 92-річний житель Києва.

Нагадаємо, Нацагентство з питань запобігання корупції початок перевіряти спосіб життя чиновників на відповідність їх деклараціям. Як кажуть у відомстві, це допоможе виявити тих держслужбовців, які задекларували досить скромні доходи і одночасно користуються люксовими автомобілями, купують маєтки, отримують цінні подарунки від найближчих родичів тощо.


Джерело: https://ubr.ua/finances/taxes/kievljane-zadeklarirovali-dokhodov-bolee-chem-na-43-mlrd-hrn-3894423