Скільки в Україні заробляють інтернет-маркетологи — дослідження

Середня зарплата інтернет-маркетологів в Києві складає приблизно $715, а в інших містах — $500. Про це свідчить дослідження, проведене компанією Serpstat.

В опитуванні взяло участь 9726 фахівців з України, Росії, Білорусі та Казахстану.

Серед опитаних було майже 3400 інтернет-маркетологів з Києва. Стільки ж респондентів проживає в інших містах України разом узятих. Розподіл за статтю виявився таким же, як і в минулорічному опитуванні: 57% респондентів-чоловіків і 43% жінок. Середній вік опитаних — 28−29 років. В SEO та PPC дві третини опитаних — чоловіки. Жінок більше в сфері контент-маркетингу (75%) і SMM (63%). Практично повний баланс зберігається серед посад Marketing&Sales.

Дослідження показало, що у всіх напрямках інтернет-маркетингу чоловіки заробляють в середньому на $100 більше жінок.

За даними опитування, у більшості інтернет-маркетологів є вища освіта — таких 81%. 65% опитаних сказали, що знають англійську мову на рівні середній або вище.

Більшість респондентів SEO-фахівців мають рівень компетенції Middle з медіанною зарплатою в розмірі $750.

Більшість фахівців з контекстної реклами також вказали, що їх компетенція знаходиться на рівні Middle. Зарплати в цій сфері майже не відрізняються від зарплат SEO-фахівців.

Серед опитаних SMM-фахівців більшість працює на позиції Middle. Як і в минулому році, спостерігається плавне зростання зарплат. Зарплата Junior SMM зросла на 14%, а медіана для сфери SMM склала $600.

Більшість респондентів SEO/PPC Project Manager працюють на позиції Senior. Середня зарплата проджект-менеджерів складає $1200. Більшість вибрали рівень компетенції Middle. Медіана ж склала $800.

Більшість респондентів, які вказали, що працюють маркетологами і фахівцями з продажів, вибрали рівень компетенції Middle. Медіана ж склала $800.

У Serpstat відзначили, що найпопулярнішими напрямками в діджиталі залишаються Marketing & Sales, SEO та PPC. Більшість фахівців працюють на ринку інтернет-маркетингу в середньому 2−3 роки.


Джерело: https://nv.ua/ukr/biz/markets/zarplati-internet-marketologiv-v-ukrajini-doslidzhennya-50072869.html