Шмигаль заявив, що економіка України перебуває на етапі відновлення

Шмигаль заявив, що Україна перебуває на складному етапі економічної кризи.

Українська економіка може вийти на зростання вже в другому або в третьому кварталі 2020 року, каже прем'єр.

Українська економіка перебуває на етапі відновлення. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі каналу Україна 24 в середу, 10 червня.

"Ми глибоко просіли. Ми зараз перебуваємо на етапі відновлення, і тут питання, як швидко ми відновимося. Буде це в другому кварталі, або ми вийдемо на зростання в третьому кварталі цього року. Тому важкий період триває, непрості часи, можливо, ще попереду", - сказав Шмигаль.

За словами прем'єра, Україна перебуває в збалансованих умовах кредитно-грошової політики.

"Ми шукаємо, впровадили і продовжуємо впроваджувати механізми підтримки малого та мікробізнесу, який створює велику кількість робочих місць... Упевнений, що ми цей період пройдемо. Не просто, але ми розуміємо, як рухатися", - додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що раніше МВФ погіршив прогноз падіння ВВП України до 8,2%. Прогноз відновлення української економіки в 2021 році також погіршений з 3,6% до 1,1% з прискоренням до 3% в 2022 році.

Також повідомлялося, що СБ спрогнозував падіння економіки України на 3,5%. Падіння економіки в цьому році буде залежати, зокрема, від тривалості кризи в сфері охорони здоров'я.


Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/4238803-shmyhal-zaiavyv-scho-ekonomika-ukrainy-perebuvaie-na-etapi-vidnovlennia