Найпопулярніші професії 2020 року: Держстат опублікував прогноз

Держстат назвав найпопулярніші професії 2020 року. Попит буде на водіїв, електриків і слюсарів. Затребувані будуть також охоронці й продавці. Дефіцит на них не зменшився навіть попри те, що зарплата протягом року зросла на 15-20 відсотків.

Які ще професії будуть популярними на ринку праці?

На 28 бухгалтерів – 224 продавців. У Київському центрі зайнятості показують вакансії. Роботодавці готові брати людей навіть без досвіду. Обіцяють прямо відразу ж навчити обслуговувати покупців на касі.

Невисокі зарплати деякі підприємства компенсують безкоштовним житлом. Так столиця заманює столярів:

"Також біла офіційна заробітна плата. Теж з наявністю житла".

90 відсотків заяв – від білих комірців. Тобто колишніх офісних працівників з вищою освітою. Змінити звичне місце за комп'ютером на, наприклад, касовий апарат охочих небагато.

Тетяна Говорун, начальник відділу сприяння працевлаштуванню:

"При тому, що на такі вакансії по робочим, не мають відповідної кваліфікації, досить часто пропонується роботодавцем більш приваблива заробітна плата, ніж для так званих білих комірців.

З січня тенденція не дуже зміниться – попит є на робочі руки, розповідає експерт Юлія Дрожжіна:

"Це, перш за все, cтосується виробництва, медичного персоналу".

У 2020 році будуть шукати також автомайстрів.

"Здається, така пересічна робота, але працівників на неї не вистачає. Автогалузь черговий рік у дефіциті", – зазначає експерт.

Також експерти прогнозують, що ситуацію на українському ринку змінить Німеччина. Уже наступного року там спростять правила працевлаштування для трудових мігрантів. Однак, з іншого боку, це може стимулювати вітчизняних роботодавців підвищити зарплати. Тому слід звернути увагу на перекваліфікацію.

Тетяна Говорун, начальник відділу сприяння працевлаштуванню:

"Перекваліфікуватися можна на робітничі професії, на які є попит на ринку праці. Перенавчалися і на кухарів, і на манікюрниць ".

Майже третина всіх шукачів роботи розраховує отримувати від 12 до 25 тисяч гривень.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/business/rossiyskiy-mobilnyy-operator-okonchatelno-uhodit-iz-ukrainy-1364748.html