Рада зробила крок до штрафів для бізнесу за порушення маскового режиму

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №3890, яким пропонується штрафувати бізнес і організації за пропуск до своїх приміщень людей без маски. Відповідне рішення було прийнято 251 народним депутатом на сьогоднішньому пленарному засіданні.

Законопроєкт про внесення змін до закону щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення щодо запобігання поширенню коронавирусу передбачає штрафи для юридичних осіб від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 5100 грн). Депутати пропонують штрафувати бізнес:

за пропуск особи без маски (респіратора) в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину;

за невжиття заходів щодо перебування людини в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без маски.

"Суб'єкт господарської діяльності сплачує штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і визначаються особи, уповноважені складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій", – йдеться в тексті законопроєкту.

Відзначимо, що тепер парламенту потрібно ще розглянути документ у другому читанні.

Зазначимо, що зараз за відсутність маски штрафують за загальною статтею, як порушення карантину (44-3 КУпАП), згідно з якою можуть карати на суму від 17 до 34 тис. гривень. Однак депутати мають намір істотно знизити покарання для громадян і бізнесу.


Джерело: https://politics.segodnya.ua/ua/politics/rada-sdelala-shag-k-shtrafam-dlya-biznesa-za-narushenie-masochnogo-rezhima-1486713.html