Рада зробила крок до підвищення пенсій військовим

Сьогодні, 3 грудня, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2141 про внесення змін до Закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Так, згідно з проектом закону, максимальний розмір пенсії за вислугу років не повинен перевищувати 90% відповідних сум грошового забезпечення. Сьогодні цей показник становить 70%.

Документ пропонує також встановити новий порядок перерахунку пенсій і перерахувати їх з урахуванням підвищенням розміру грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців та введенням нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення та премій. Як говориться в пояснювальній записці, зміни обійдуться держбюджету в 14,8 млрд грн.

"Проект закону усуває існуючі дискримінаційні положення в пенсійному законодавстві, якими викликана існуюча диспропорція у пенсійному забезпеченні осіб, звільнених з військової служби в різний період часу, а також усуває підстави для виникнення соціальної напруженості в ветеранському середовищі", - сказано в ній.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні пенсію понад 10 тис. Грн отримують лише 3% пенсіонерів. Іншими словами - трохи більше 335 тис. Чоловік. При цьому середній розмір виплат у цих громадян - 13,3 тис. Грн.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/rada-sdelala-shah-k-povysheniju-pensij-voennym-3898125