"Невдале формулювання". Новосад пояснила своє висловлювання про зарплату в розмірі 36 тис. грн.

Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад у Facebook пояснила свої слова про те, що на нинішній посаді отримує меншу зарплату, ніж коли очолювала директорат міністерства.В інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", яке вийшло 20 січня, міністерка заявила, що її зарплата в середньому становить 36 тис. грн на місяць і цієї суми "вистачає, щоб нормально прожити", але вона не має можливості робити заощадження і не змогла б на таку зарплату утримувати дитину, якби вона в неї була. У соціальних мережах її заява викликала активну дискусію."Я розумію, що формулювання в моєму інтерв'ю було невдалим. Ми досі маємо значний розрив у доходах людей, до цього важливо ставитися чутливо. Але не менш важливо будувати суспільство, де кожен може власними знаннями та чесною роботою досягати більшого", – написала вона 22 січня.
Новосад зазначила, що підтримує позицію Кабміну про відповідність зарплати чиновників "конкретним результатам їхньої роботи".
"Для мене посада міністра – це точно не спосіб отримання великих статків. Мене не влаштовує зарплата вихователя в 4 тис. грн, учителя з 30-річним стажем у 8 тис. грн чи робота науковців на 0,75% ставки. Я свідома того, що зміни в системі освіти та науки не відбудуться, якщо ми не почнемо нормально платити професійним людям. І це те, про що ми найбільше дискутуємо з Кабміном та Мінфіном", – написала міністерка.
Вона стверджує, що зростання заробітних плат освітян і науковців є одним із головних завдань уряду в межах проведення реформ.


Джерело: https://gordonua.com/ukr/news/money/-nevdale-formuljuvannja-novosad-pojasnila-svoje-vislovljuvannja-pro-zarplatu-v-36-tis-grn-1483914.html