Треба думати про кожну сім'ю: Гройсман вказав на проблеми бюджету-2021

Проект державного бюджету на 2021 рік вимагає серйозних доопрацювань. Про це в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" заявив прем'єр-міністр України в 2016-2019 роках Володимир Гройсман.
За словами політика, зараз концентрувати увагу треба на дохідної частини. Перш за все мова йде про насичення банківської системи ресурсом для прийнятного кредитування, повному сприянні розвитку основних для економіки галузей і підтримки підприємництва.
"Ситуація складна - і в публічних фінансах, і в бюджетах кожної сім'ї. Увагу треба концентрувати на наповненні бюджету. Це безпосередньо пов'язано з розвитком економіки. Мене називали соціальним прем'єром. Для мене було важливим через економічне зростання зробити так, щоб постійно росли доходи людей" , - зазначив Гройсман.
Він додав, що витягнути українську економіку з кризи можна, тільки підтримуючи підприємництво.
"І кажучи про бюджет країни, треба думати про бюджет кожної родини", - підсумував політик.
Нагадаємо, раніше глава Міністерства фінансів Сергій Марченко представив затверджений Кабінетом міністрів проект бюджету на 2021 рік у Верховній Раді. Парламент планує найближчим часом розглянути документ в першому читанні. Проект передбачає прискорення інфляції до 7,3%, а зростання ВВП - на рівні 4,6%.

Джерело: https://economics.segodnya.ua/economics/enews/nado-dumat-o-kazhdoy-seme-groysman-ukazal-na-problemy-byudzheta-2021-1477553.html