LinkedIn: вакансії розробників блокчейну є найпопулярнішими у 2020 році

Найпопулярнішими та найбільш високооплачуваними вакансіями у 2020 році є вакансії розробників блокчейну.

Про це соціальна мережа для пошуку і встановлення ділових контактів LinkedIn повідомила у своєму блозі.

Ці вакансії найчастіше шукають в США, Великій Британії, Австралії, Франції та Німеччині. Зазначається, що вони є більш популярними, ніж вакансії розробників штучного інтелекту.

«Блокчейн вийшов з тіньового світу криптовалют і став розв'язанням багатьох проблем для бізнесу», — йдеться в повідомленні.

Там додали, що технологія блокчейну вже стала напрямком бізнесу для найбільших корпорацій, таких як IBM, Oracle, JPMorgan Chase, Microsoft, Amazon і American Express.

Також в LinkedIn розповіли про навички, які будуть найбільш потрібними на ринку праці у 2020 році.

В соціальній мережі розділили їх на дві категорії: hard skills (для яких необхідна спеціальна освіта) і soft skills (пов’язані з мисленням, поведінкою та особистими якостями, необхідними для роботи).

Блокчейн лідирує серед hard skills. Також туди віднесли інші технічні навички, такі як хмарні обчислення, штучний інтелект, UX дизайн. Корисними вважають і навички у сфері маркетингу: бізнес-аналітика, партнерський маркетинг і відеовиробництво.

Серед soft skills найпотрібнішими у 2020 році будуть креативність, вміння переконувати, працювати в команді і адаптуватися. Експерти особливо виділяють емоційний інтелект (навички, які допомагають розпізнавати свої та чужі емоції, а також керувати ними).


Джерело: https://hromadske.ua/posts/linkedin-vakansiyi-rozrobnikiv-blokchejnu-ye-najpopulyarnishimi-u-2020-roci