"Карантинні гроші" по-європейськи: данці отримають по 3 тисячі доларів

Парламент підтримав програму прямої підтримки населення

Данці отримають від держави допомогу для подолання коронавірусної кризи – за виділення сім'ям прямої фінансової підтримки проголосував парламент Данії.

Посилаючись на заяву міністра фінансів Ніколая Ваммена, газета Ekstra Bladet повідомляє, що в середньому планується виплатити по 19 тисяч датських крон (близько 2,86 тисяч доларів) працюючим. Правда, з цієї суми буде утримано податок.

Сума виплати визначатиметься індивідуально – від розміру відпускної виплати з вересня 2019 року по серпень 2020-го.

Також по тисячі крон отримають пенсіонери та ті, хто живе на соціальну допомогу

Загалом Копенгаген направить на підтримку населення 60 млрд крон – гроші виділять з відпускного фонду, який був заморожений, щоб працюючі отримали їх при виході на пенсію. Однак їх планують виплатити лише в жовтні.

Водночас, парламентські партії проголосували за скасування відстрочки податкових відрахувань ПДВ на загальну суму 300 млрд крон. Також було прийнято рішення про поетапну відмову від схеми підтримки самозайнятого населення та фрілансерів до 8 серпня.

Більше про ослаблення епідеміологічних обмежень в цій країні читайте в матеріалі "Як Данія виходить з карантину: розповіді місцевих жителів".

Варто зазначити, що Данія – не єдина скандинавська країна, яка відчула на собі наслідки "коронакризи". Раніше повідомлялося про рівень безробіття в Швеції виріс майже до 8%.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/world/europe/zhiteli-danii-poluchat-pochti-po-3-tysyachi-dollarov-iz-za-koronavirusa-1456344.html