Карантинна допомога бізнесу може підняти курс долара – експерт

Виплати малому бізнесу можуть негативно вплинути на курс гривні. Йдеться про допомогу в сумі 8 тис. гривень тим, хто постраждав від карантинних обмежень. Ці кошти в результаті можуть піти на покупку валюти, що посилить попит на долари. Відповідно, курс "зеленого" зросте.

Таку думку висловив аналітик RoboForex Андрій Гойл.

За його словами, до кінця тижня курс долара може становити 28,45 гривні, євро – 33,80 гривні.

Інші фактори, які впливають на курс долара в Україні.

Співпраця з МВФ та іншими кредиторами.

Як заявив радник глави Офісу президента Тимофій Милованов, Україна не встигає отримати транш МВФ цього року. З цієї причини Кабмін вирішив почати переговори з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) про кредит у 300 млн доларів на подолання наслідків COVID-19.

За слова Гойлова, в цьому випадку ставка робиться на "іміджевий ефект". Ці фінансові ресурси суттєво не допоможуть бюджету, але сам факт успіху заспокоїть ринки, вважає аналітик.

День подяки в США

Через вихідний день у США впала активність торгів на міжбанку. Операції проходять в режимі поставки оплаченої валюти на наступний день. Такі операції не особливо популярні у основних учасників ринку в Україні, тому курс долара може трохи "завмерти".

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, найближчим часом до парламенту буде подано законопроєкти про підтримку бізнесу. Вони передбачатимуть одноразову матеріальну допомогу ФОПам (в разі закриття) та їх працівникам (у разі звільнення). Розмір такої допомоги становитиме 8 тисяч гривень.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/finance/karantinnaya-pomoshch-biznesu-mozhet-vzvintit-kurs-dollara-mnenie-1491459.html