Кабмін спростив ведення бізнесу в Україні

Кабінет міністрів скасував 36 неактуальних і застарілих нормативно-правових актів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в сферах цінового держрегулювання, енергетики та ліцензування видів госпдіяльності. Рішення прийнято на засіданні сьогодні, 23 вересня.
У прес-службі Мінекономіки зазначили, що воно дозволить створити прозорі і зрозумілі вимоги до бізнесу і держорганам, а також уникнути зловживань.
"Сьогодні ми стали на крок ближче до того, щоб забезпечувати комфортні умови для ведення бізнесу в Україні, що є незмінним пріоритетом уряду і Мінекономіки. Прозорі правила і відсутність надмірної регуляторного тиску - необхідна умова для розвитку підприємництва", - зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.
Нагадаємо, в липні в Мінекономіки спрогнозували, що Україна може поліпшити свої позиції і піднятися на 10-20 сходинок в рейтингу від фахівців Світового банку Doing Business-2021, який характеризує легкість ведення бізнесу в різних країнах. У минулому році Україна посіла 64 позицію серед 190 країн-учасниць.
У той же час в серпні Всесвітній банк заявив про припинення публікації рейтингу Doing Business. Причиною стали порушення, пов'язані зі зміною даних в опублікованих раніше звітах.

Джерело: https://ubr.ua/market/trade/kabmin-uprostil-vedenie-biznesa-v-ukraine-3896223