Кабмін може внести зміни до закону про працю

Уряд відкликав законопроект №2708 про працю, який розробив колишній Кабмін для заміни застарілого Кодексу законів про працю. Така інформація вказана в картці законопроекту на сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, в Україні діє Кодекс законів про працю, ухвалений в 1971 році і який змінювався за останні роки десятки разів. Уряд хотів замінити його новим законом "Про працю".

Ексміністр економіки Тимофій Милованов, який був одним з головних розробників законопроекту, наполягав, що новий закон покликаний вивести трудові відносини в легальну площину.

Документ передбачав перехід на письмову форму фіксації трудових відносин; впровадження семи видів трудових договорів і гнучкого режиму роботи (фріланс, дистанційна робота), введення компенсації за звільнення співробітника за бажанням роботодавця. В цілому, законопроект передбачав нові механізми для нарахування страхового стажу, необхідного для пенсії.

Зараз, за даними Мінекономіки, з 28,5 млн українців працездатного віку легально працюють тільки 12,8 млн. Як заохотити платити податки фрілансерів або нянь, влада поки не вигадала. І визнає: один лише закон про працю не виведе трудові відносини з тіні. В цілому це завдання податкової реформи.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/kabmin-mozhet-vnesti-izmeneniya-v-zakon-o-trude-1412496.html