Ілон Маск заробив 8 млрд доларів за день і рветься до вершин рейтингу мільярдерів

Американський винахідник і бізнесмен Ілон Маск, який недавно вперше потрапив до ТОП-5 найбагатших людей планети, тепер посідає четверте місце в цьому списку. Про це свідчать дані Bloomberg.

"Фінансовий підйом Ілона Маска не демонструє ніяких ознак уповільнення", – відзначають аналітики агентства.

За їхніми даними, Маск обігнав гендиректора французької групи компаній Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Бернара Арно. На цей час статки підприємця оцінюються у 84,8 млрд доларів. Арно тепер посідає п'яте місце зі статком 84,6 млрд доларів.

Це сталося після того, як 17 серпня акції Tesla виросли на 11%, що збільшило капітал Маска на 7,8 млрд доларів.

Тепер Маск в списку багатіїв поступається лише трьом іншим американським мільярдерам. Перше місце посідає голова Amazon Джефф Безос зі статком у 188 млрд доларів, друге – один із засновників Microsoft Білл Гейтс (121 млрд доларів), третє – голова Facebook Марк Цукерберг (99 млрд доларів).

Статки Маска з початку 2020 року зросли на 57,2 млрд доларів, що є другим за величиною приростом після статків Безоса. Найбагатший чоловік в світі накопичив у 2020 році 73 млрд доларів.

Також повідомлялося, що Ілон Маск представив міжпланетний корабель для підкорення Марса.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/business/ilon-mask-zarabotal-8-mlrd-dollarov-za-den-i-rvetsya-k-vershinam-reytinga-milliarderov-1470984.html