Google вирішив платити виданням за новини

Компанія Google, яка раніше запустила нову соціальну мережу, заявила, що готова платити новинним виданням за "високоякісний контент". Йдеться про нову програму ліцензування, говориться у повідомленні компанії.

Про запуск нової програми ліцензування Google оголосив на тлі зростаючого регуляторного і політичного тиску в США і Європі. Зокрема, в квітні цього року антимонопольна служба у Франції зобов'язала Google платити місцевим видавцям за використання новин. Також про намір змусити Google і Facebook платити медіа заявляла Австралія.

При цьому Google вже підписав партнерські угоди з місцевими та національними виданнями в Німеччині, Австралії та Бразилії. Зокрема, з німецькими Der Spiegel, InQueensland і InDaily в Австралії, Diarios Associados в Бразилії. За даними Financial Times, компанія розпочала переговори з видавцями з Нідерландів. Також Google продовжує переговори з французькими видавництвами.

Google пропонує у деяких випадках оплатити доступ до матеріалів під пейволлом. Зазначається, що це дозволить видавцям розширити аудиторію і відкрити аудиторії можливість читати контент, який вони зазвичай не бачать.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Facebook тепер буде позначати фейковий пости і в Україні. Нові заходи можуть допомогти зупинити поширення недостовірного контенту. Внаслідок цього сторінки або домени, які поширюють недостовірну інформацію, втрачають можливість монетизації контенту і розміщення реклами.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/business/google-reshil-platit-izdaniyam-za-novosti-1459900.html