Disney звільнить 28 тис. Чоловік. змусив коронакрізіс

Компанія Disney прийняла рішення звільнити близько 28 тис. Працівників через пандемію коронавирусной інфекції, повідомив Reuters з посиланням на заяву компанії. В основному скорочення торкнеться працівників тематичних парків в Каліфорнії і Флориді. Вони були закриті через загрозу поширення коронавируса.
Пізніше парки почали поступово відкривати, але Disney був змушений обмежити кількість відвідувачів, щоб забезпечити їх безпеку. Дві третини запланованих звільнень пов'язані з працівниками, зайнятими неповний робочий день.
"Ми прийняли дуже непросте рішення: почати процес скорочення наших працівників", - заявив глава підрозділу парків Джош Д'Амаро. У листі до співробітників він повідомив, що керівництво компанії намагалося уникнути звільнень за рахунок скорочення витрат, призупинення проектів та оптимізації операцій.
Але ситуація вимагає більш радикальних заходів.
"Яким би несамовитим не був цей крок, це єдиний можливий варіант, який у нас є в світлі тривалого впливу COVID-19 на наш бізнес, включаючи обмежені можливості через вимоги фізичного дистанціювання і зберігається невизначеність щодо тривалості пандемії", - сказав він.
Представники Disney заявили, що компанія надасть співробітникам у разі необхідності вихідну допомогу, а також запропонує інші послуги, щоб допомогти робітникам з працевлаштуванням.
Відзначимо, що масові звільнення на тлі коронакрізіса торкнулися людей по всьому світу і безліч інших компаній. Наприклад, британська нафтогазова компанія British Petroleum у зв'язку з скороченням доходів і зниженням попиту на нафту в умовах пандемії скоротить 10 тис. Робочих місць до кінця року.

Джерело: https://ubr.ua/labor-market/work-in-figures/disney-sokratil-28-tys-chelovek-zastavil-koronakrizis-3896382