Депутати хочуть повернути "докарантинні" зарплати собі і чиновникам

Верховна Рада на позачерговому засіданні 13 липня серед іншого можуть повернути "докарантинні" зарплати собі і чиновникам. Ще одне позачергове засідання заплановано на 14 липня.

Законопроєкт № 3708 щодо терміну дії обмежень при нарахуванні заробітної плати внесено до порядку денного позачергової сесії парламенту 13 липня.

Документ передбачає, що обмеження на зарплати чиновникам має діяти не більше трьох місяців з дня застосування цієї норми. Оскільки обмеження для чиновників ввели в квітні, то якщо законопроект приймуть, вже в липні "ліміту" не буде.

Зараз зарплата представників органів влади обмежена 47 тис. гривень. Наприклад, стільки в червні отримав глава Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Метою законопроєкту євизначення терміну дії обмежень при нарахуванні заробітної плати,суддівської винагороди, грошового забезпечення відповідно народним депутатам України, суддям, суддям Конституційного Суду України, членам Вищої ради правосуддя, членам Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, прокурорам, працівникам, службовим і посадовим особам Національного банку України, а також іншим службовим і посадовим особам, працівникам, оплата праці яких регулюється спеціальними законами", – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Раніше повідомлялося, що Верховний Суд звернувся до Конституційного Суду через карантинні обмеження.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/deputaty-hotyat-vernut-dokarantinnye-zarplaty-sebe-i-chinovnikam-1462990.html