Чиновникам, можливо, дозволять приховувати доходи: рішення КСУ обурило "Слугу народу"

Конституційний суд України вирішив не слухати учасників клопотання про конституційність ряду положень, які стосуються антикорупційного законодавства.
У зв'язку з цим, як повідомила прес-служба КСУ, відповідне конституційне звернення 47 народних депутатів буде розглядатися не в усній формі, як передбачалося спочатку, а в письмовій.
Таке рішення було прийнято 19 жовтня - напередодні засідання. У той же час воно буде проходити відкрито, хоча і з обмеженням кількості присутніх в залі.
У партії "Слуга народу" вже висловили своє обурення з цього приводу. Зокрема, представник Верховної Ради в КСУ Ольга Совгиря стверджує, що рішення про зміну форми засідання приймалося за зачиненими дверима.
За її словами, вона і представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський намагалися потрапити на засідання і подали клопотання проти зміни формату, але були проігноровані нібито через епідемію коронавируса.
Варто зазначити, що звернення народних депутатів стосується статей про електронне декларування доходів чиновниками і посадовцями. Автори просять КСУ роз'яснити, чи відповідає це Основному Закону країни.
Нагадаємо, що раніше електронна декларація президента Володимира Зеленського викликала скандал - Національне агентство з питань запобігання корупції оформило відносно нього два адмінпротоколи.


Джерело: https://politics.segodnya.ua/politics/chinovnikam-mogut-razreshit-skryvat-dohody-ksu-prinyal-strannoe-reshenie-1483501.html