Понад 80% працівників хочуть перейти на удаленку після відміни карантину

Майже 50% опитаних залишилися б працювати дистанційно 1-2 дні, а інші – 3 і більше днів на тиждень.

Продуктивність праці не змінилася за віддаленого режиму для 51% працівників, у 26% – працездатність навіть зросла, а у 23% – показники продуктивності знизилися. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією Colliers International серед понад 5 тис. респондентів з 25 країн, починаючи з березня поточного року.

При цьому 82% опитаних хотіли б працювати один день на тиждень або більше з дому після зняття карантину. Найбільша кількість охочих працювати дистанційно в таких галузях: фармацевтична, освітня, дослідницька та IT-сектор.

Повернутися в офіс хочуть представники роздрібної торгівлі, юридичної та транспортно-логістичного секторів. Але навіть працівники цих напрямків – понад 70% респондентів – виявляють бажання працювати один день на тиждень або більше з дому.

До того ж більшість респондентів (88%) зазначили, що їх керівник здатний керувати командою дистанційно. Представники медіаіндустрії, автомобільного, юридичного, освітнього й наукового секторів менш позитивно оцінюють здатність менеджерів управляти на відстані.

Нагадаємо, карантин і відсутність роботи змусило українців активно шукати віддалену роботу. Кількість відповідних запитів в квітні зросло майже в два рази в порівнянні з лютим.


Джерело: https://ubr.ua/labor-market/work-in-figures/bolee-80-rabotnikov-khoteli-by-perejti-na-udalenku-posle-otmeny-karantina-3893933