Американцям вдалося заощадити на удаленке понад $ 90 млрд

Американці, працюючи з дому під час пандемії коронавируса, змогли заощадити сумарно $ 91 млрд. Тільки транспортні витрати на роботу і назад жителям США обходилися щодня в $ 758 млн, повідомляє Голос Америки з посиланням на головного економіста платформи Upwork Адама Озімек. Для порівняння, державний і гарантований державою борг України в липні досяг 2,355 трлн грн, або $ 85,05 млрд.
Економіст пояснює: якщо вважати, що кожну годину, який американці проводять в транспорті, коштує $ 12,5 (це середня мінімальна оплата праці в годину), то в період пандемії вони заощадили близько $ 411 млн в день. Ще близько $ 183 млн щодня американці заощадили, зменшивши кількість поїздок на заправку або до механіка.
У таких містах, як Нью-Йорк або Вашингтон, люди під час пандемії економлять в середньому півтори години в день на поїздках в транспорті, коли працюють дистанційно.
За цей період скоротилося число автомобілів на дорогах, відбувається менше аварій, покращилася якість повітря. Все це зберегло сімейним бюджетам країни в середньому ще $ 164 млн, підкреслив економіст.
Нагадаємо, в серпні президент США Дональд Трамп пообіцяв створити в Штатах за 10 місяців 10 млн робочих місць. Частково - за рахунок введення податкових пільг для американських компаній, які перенесуть виробничі підприємства з Китаю до себе на батьківщину. Таким чином Трамп хоче заручитися підтримкою напередодні президентських виборів 3 листопада.

Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/amerikantsam-udalos-sekonomit-na-rabote-iz-domu-svyshe-90-mlrd-3895558