В НБУ назвали "найбільш розшукуваних" фахівців на ринку праці

На початок лютого цього року найдовше тривав пошук спеціалістів на вакансії машиністів гірничого обладнання, офіціантів, кухарів, лікарів і збирачів.

Про це йдеться в макроекономічному і монетарному огляді Національного банку України за лютий.

“У січні 2019 роки дещо уповільнилися як зростання кількості вакансій, зареєстрованих в ДСЗУ, так і зростання числа роботодавців, які співпрацювали з ДСЗУ”, – відзначили в НБУ.

Зазначено, що це свідчить про певне насичення попиту на працю, у тому числі під впливом стриманих результатів в окремих видах діяльності.

“Зростання кількості вакансій сповільнилося в промисловості, хоча в окремих видах діяльності він залишався високим – в охороні здоров'я, освіті та сільському господарстві. Станом на початок лютого найдовше тривав пошук кандидатів на заповнення вакансій машиністів гірничого обладнання, офіціантів, кухарів, лікарів і збирачів”, – заявили у Нацбанку.

Це, серед інших причин, як зазначили в НБУ, може бути пов'язане із збереженням тиску з боку трудової міграції.

Зростання номінальної заробітної плати у січні, як зазначено, очікувано сповільнилося (до 19,6% р/р), проте в реальному вираженні темпи зростання (9,5% р/р) залишилися практично на рівні попереднього місяця на тлі уповільнення інфляції.


Джерело: https://news.finance.ua/ru/news/-/445109/v-nbu-nazvali-samyh-razyskivaemyh-spetsialistov-na-rynke-truda