Співробітникам Укрзалізниці підвищать зарплати

Зарплати співробітників УЗ виростуть на 10% в першому кварталі наступного року

Укрзалізниця підписала меморандум про співпрацю та взаємодію з профспілкою залізничників і транспортних будівельників України. Згідно з документом, в першому кварталі 2020 року зарплати співробітників УЗ виростуть не менше ніж на 10%. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відзначається, що меморандум передбачає подальше забезпечення оздоровлення залізничників і членів їх сімей та пенсіонерів в наступному році, а також фінансування об'єктів соціальної сфери. Профспілка, в свою чергу, буде надавати підтримку УЗ перед відповідними органами влади в питанні скасування податку на землю для підприємств з/д транспорту, зближення класів вантажів, що перевозяться залізничним транспортом.

Сторони також домовилися про створення спільної робочої групи для визначення єдиних підходів до надання матеріальної допомоги на оздоровлення працівникам товариства.

За словами глави Укрзалізниці Євгена Кравцова, соціальний діалог між компанією і профспілками буде посилюватися.

Він нагадав, що середня заробітна плата в УЗ за останні три роки збільшилася більш ніж в два рази. "За 9 місяців 2019 року компанія направила на фінансування соціального пакета 2,1 млрд грн, що більше ніж за весь минулий рік. Понад 1 млрд грн компанія витратила на утримання соціальної інфраструктури: лікарень, оздоровчих, культурних і спортивних установ", - підкреслив Кравцов .


Джерело: https://biz.liga.net/ekonomika/transport/novosti/ukrzaliznitsya-anonsirovala-povyshenie-zarplat-sotrudnikam