Скалецька заявила, що в деяких медзакладах лікарі отримують по 5-6 тис. грн"

За словами міністра охорони здоров'я України Зоряни Скалецьке, для лікарів первинної ланки встановлять "відсотковий захищений тариф" по зарплатах.Вона зазначила, що Моз планує займатися питаннями зарплати лікарів "первинки"."В одних установах вона висока, в інших при тій самій завантаженні за деклараціями – 5–6 тис. грн, як і було раніше. І ми повинні захистити наших лікарів шляхом встановлення певного процентного захищеного тарифу – відсотки в межах тарифу", – повідомила глава Моз.
Скалецька також підкреслила, що потрібно вирішувати питання з доступом до медичної допомоги в регіонах, оскільки місцями це питання критичний.
2 квітня 2018 року в Україні стартувала безстрокова кампанія за вибором сімейного лікаря. Кожен пацієнт може підписати декларацію з одним лікарем, який буде стежити за його здоров'ям, забезпечувати первинну діагностику, надавати невідкладну допомогу при різкому погіршенні здоров'я, призначати необхідні аналізи і давати направлення до профільних фахівців.
На сайті електронної системи охорони здоров'я eHealth повідомляється, що декларації з лікарями підписали понад 28 млн українців.
У квітні 2019 року медичні установи повинні були завершити перехід на модель фінансування за принципом "гроші йдуть за пацієнтом", поінформували у прес-службі Міністерства охорони здоров'я України. З 1 квітня Національна служба здоров'я оплачує лікарням медичні послуги, надані пацієнтам, відповідно до кількості підписаних декларацій.


Джерело: https://gordonua.com/news/politics/skaleckaya-zayavila-chto-v-nekotoryh-meduchrezhdeniyah-vrachi-poluchayut-po-5-6-tys-grn-1245992.html