З українцями працює кожна п'ята фірма Польщі - ЗМІ

В даний час близько 1,5 млн українців працюють у країні з населенням у 38 млн чоловік. Кожна п'ята компанія в Польщі співпрацює з українцями.

Як наголошується, кількість іноземців, зареєстрованих у Польщі, за останні п'ять років збільшилася більш ніж у п'ять разів. Це зняло напругу на ринку праці, який страждав через рекордного дефіциту робочих рук.

Дві третини з понад 600 тисяч іноземців, які сплачують внески в Офіс соціального забезпечення, приїхали з України, пише видання.

Це кількість зростала з кожним роком, незважаючи на занепокоєння, що українці можуть виїхати з Польщі в більш багаті країни єврозони після того, як ЄС полегшив для них процес перетину кордону.

За методологією ЄС, безробіття в Польщі знаходиться на рекордно низькому рівні – 3,8%, а з 2017 року економічне зростання коливається приблизно на позначці в 5%.

Після вступу Польщі в ЄС у 2004 році, з країни за кордон виїхало понад 2 млн осіб, але зараз кожна п'ята польська компанія працює з українцями, повідомили агентству у фірмі, яка займається підбором персоналу.

В даний час близько 1,5 млн українців працюють у країні з населенням у 38 млн чоловік.


Джерело: https://korrespondent.net/world/worldabus/4097315-s-ukrayntsamy-rabotaet-kazhdaia-piataia-fyrma-polshy-smy