Робота за комп'ютером: як захистити очі

Дослідники з США повідомили, що існує метод, який дозволить людям захистити свій зір у тому випадку, якщо вони багато часу проводять за комп'ютером.

Той факт, що така робота небезпечна для зору людей, відомий давно, однак у сучасному світі більшість професій пов'язана з роботою за комп'ютером в тому чи іншому вигляді.

Щоб знизити шкоду впливу комп'ютера на очі, медики рекомендують користуватися краплями для очей, які діють як штучна сльоза, зволожує поверхню ока, оберігаючи її від пересихання.

Також для того, щоб уникнути дискомфорту органів зору, вчені радять періодично робити кілька простих вправ, а також правильно оформити своє робоче місце. Від того, наскільки зручно працювати за комп'ютером, залежить багато чого, оскільки при неправильній освітленості приміщення або невдалому нахилі монітора навантаження на очі зростає і орган зору страждає сильніше.

Медики кажуть, що у випадку, якщо є відчуття сухості або печіння, то дуже важливо зробити перерву і дати очам відпочити, оскільки це всі первинні симптоми, які свідчать про те, що очі втомилися і їм потрібна перерва. Якщо не звертати уваги на первинні симптоми, з часом можуть виникнути серйозні проблеми.

Також рекомендується робити перерви між роботою за комп'ютером кожні пару годин, щоб давати можливість очам відпочити. В цей час краще всього дивитися у вікно і робити гімнастику для очей. Всі ці поради дозволять уберегти очі від можливих проблем і знизять навантаження на очі навіть при тривалій роботі.


Джерело: https://telegraf.com.ua/zhizn/zdorove/5153412-rabota-za-kompyuterom-kak-zashhitit-glaza.html