Половину світового заробітку отримують 10% найбільш високооплачуваних людей

На 10 відсотків найбагатших людей припадає майже половина всіх трудових доходів.

"На 20% найбільш низькооплачуваних працівників, а це 650 млн осіб, припадає менше 1% сукупного світового заробітку, а 10% найбагатших - майже половина", - зазначили в ООН з посиланням на доповідь Міжнародної організації праці.

Його автори зазначають, що з 2004 року на глобальному рівні нерівність у доходах працюючих людей дещо скоротилося. Однак воно збільшується на національному рівні, в основному у великих країнах з економікою, що розвивається - у Китаї та Індії.

більшість працюючих людей у світі отримують дуже низьку заробітну плату. Багато з них не можуть вирватися з убогості. В цілому на 50% працюючих припадає всього 6,4% всіх трудових доходів у світі, додали в ООН.

Середня заробітна плата половини працівників в світі, як повідомляється, складає всього 198 доларів в місяць. 10% найбідніших трудящих повинні працювати більше трьох століть, щоб заробити стільки ж, скільки найбагатші 10% отримують в рік.

Один з основних висновків доповіді МОП полягає в тому, що зростання доходів високооплачуваних людей супроводжується зниженням достатку працівників із середнім і низьким рівнем заробітку.


Джерело: https://www.unn.com.ua/ru/news/1811183-polovinu-svitovogo-zarobitku-otrimuyut-10-nayvisokooplachuvanishikh-lyudey